24.09.2008 г., 19:48 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
733 1 1
Есен

Парещи лъчи на юг политат
като птиците, поели дълъг път.
В небето сребърен венец грижливо сплитат,
отиват си, а хората не ще ги спрат.

Тежки гроздове асмата свела,
кехлибарено усмихва ни се пак,
от летни спомени въздишки е оплела
за лунни нощи и за топъл мрак.

Небето синьо притъмнява,
дъждовни капки плачат с тъжен глас,
а северният вятър студ довява
и зимата с прегръдка ледена от мраз.

© Вероника Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??