29.10.2007 г., 14:43 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
866 0 16

Златни листи тихо стелят

осиротялата земя.

Тъжна песен есен пее

из гори и из поля.

 

Хайде, весели стопани,

с кошниците във ръце,

сладко грозде, круши, дюли,

вий берете от сърце.

 

Тиха есен тихо шета

из доля и планини.

Тъжна песен есен пее,

вятър стене, дъжд ръми.

 

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??