18.11.2011 г., 12:22 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
579 0 3

Танцува вятъра с листата

те бавно падат на земята,

безшумно, леко се въртят

танцуват валса ни познат.

 

В различни цветове огрени

сякаш от художник украсени,

застилат те с килим земята

във горите и полята.

 

Пойни птички няма вече

и зимата не е далече,

духат бурни ветрове,

донасят много дъждове.

 

Меца пак за сън се стяга

и в бърлогата поляга,

зайчето кожух облича

весело играе, тича.

 

Рунтавелка лешници събрала

гъбки от гората си набрала,

не плашат я ни бурни ветрове

ни големи студове.

 

Красива ни е есента,

красива е и пролетта,

красиви са ни всичките сезони

нека вятърко листата рони.

© ПЕНКА КАМБУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??