23.04.2013 г., 22:59 ч.

Esen 

  Поезия » За деца
455 0 2

                 Есен


Внезапно отиде си лятото 

и с тихи стъпки дойде есента,

обгръщайки земята ни, цялата,

в пъстри красиви листа.

 

Долавя се мирис на дъжд благодатен,

децата, пречистени, тръгват на път,

за който зове ги звукът тъй приятен,

на звънеца училищен, нам толкова скъп.

 

Зачестяват улиците, потънали в мрак!

Часовникът отброява минутите: тик-так.

Затихва късният ни нощен смях

и забравям за детето, което цяло лято бях.

 

Слънцето бързо залязва

и намигва ни с последни лъчи.

Казва ни ''чао'' и после,

''здравейте'' фантастични, лунни мечти.

© Жанет Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??