9.10.2014 г., 17:34 ч.  

Eсен 

  Поезия » Философска
382 0 0

Eсен

 

Когато седна в шумна есен

на моста на моето величие

и над безмълвието си надвесен

търся своето безличие.

 

Като листо отронено

се спускам към реката,

а времето отровено

ще продължи играта

 

на полусенки вятърни,

на цветове премръзнали,

на пейзажи кратерни,

забравени, омръзнали.

 

И там някъде

всред шарената есен

се питам – откъде ли

навява тъжна песен.

 

И аз ли съм изпят

във нежни тонове,

а снежен необят

завзема мойте склонове.

 

И времето безжизнено

в мене оживява,

намира своя смисъл

да продължава.

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??