17.09.2019 г., 11:43 ч.

Есен 

  Поезия » Философска
447 0 0

Още много време има
Още рано е за есен
Още рано е за зима
Ще посрещна ги със песен

Ще посрещна аз листата
Кат западат пъстри, цветни
Гроздобера на лозята
Края на делата летни

Ще започне да вали
Ще потъне всичко в шума
Ще падат борови игли
Но ще продължа по друма

Целия във рани
Ходя още от заран и
Гледам шума покрива целий път
Опитам се аз да мина отвъд
Хлъзна се на камък остър, падна
Още крият се под шума гадна

Само болка е дал
Този път, сал тиня и кал
Държат ме мен още прав високо
Но скоро ще потъна дълбоко
Дърпай ме тиньо, замирай горо
Зима да става още по-скоро

Още малко време има
Вече късно е за есен
Вече време е за зима
Ще посрещна я със песен

© Ок ок Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??