16.10.2018 г., 16:43 ч.

Есен 

  Поезия » За деца
551 4 13

Хвърка шарено вретено,

въ́лна пухкава предé.

Мърка котето стаено,

пее старото кюмбé.

 

Вятър опашат играе,

суче жълтите листа.

Шаро ядовѝто лае,

гони врáбци от стрехá.

 

Сврака сивокрака чака,

мокра дреме във клонáка.

Дъжд прозорците разплака,

а кълвач далеч затрaка.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??