Есен...5
Хубавото време вече
свършва, вият ветрове -
страховито отдалече
като диви зверове...
В парка пейките пустеят
капят жълтите листа -
време е да проумея,
че дошла е Есента.
Може би е подранила,
може би пък не съвсем
и надявам се е скрила
малко топлинка за мен...
Може южен да задуха
вятър топъл изведнъж
и след лятната засуха
с лек да ме поръси с дъжд...
Може лято сиромашко
тука да се настани,
просто със една опашка
от невѐроятни дни...
И дори когато още
от мечти не ми се спи,
мога да се скитам нощем,
ѝли да броя звезди
и на Моето момиче,
в ретро-романтичен стил,
пак звездите да наричам
дето съм ѝ подарил!...
29.10.2016.
© Коста Качев Всички права запазени