28.02.2008 г., 18:26 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
662 0 4


Лятото като отронена сълза
се стича в моите длани уморени,
не искам да повярвам в есента,
обгърнала брега в парещо червено.

И дълго потопените звезди мълчат,
аз искам да погълна всяко отражение,
разбирам аз това мълчание - всеки път
това са часове на откровение.

Но с утрото изгрява есента,
обгръща мъртви пясъци солени,
с ръцете си докосва всеки кът
и прави ги като себе си - студени.

Не искам да повярвам в есента,
отнела лятното небе завинаги,
не искам да се връщам в света -
червен като слънце в пустиня.

  

(c) Mobby_Dick

 

© Владимир Гюров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изключително красиво!
    Много ми хареса, много.
    с обич, Владимир.
  • И в мен е есен - "парещо червена". И утрото ми, като твоето, е студено като своята вечер. Пожелавам ти светлина в мрака и шарена сянка под жежкото слънце!
  • Много ми хареса!Поздрави!
  • Хареса ми..Поздарвления!!!
Предложения
: ??:??