30.11.2022 г., 20:02 ч.

Есен многолика 

  Поезия » Пейзажна
346 4 7

Красива, цветна тук е есента,
с обагрени и гиздави дървета.
През клоните премигва светлина,
а жълтите листа шумят в нозете.

 

Богата, щедра стъпва есента,
понесла сочни дарове в ръцете.
Градините преливат от цветя,
с ухание, дарени плодовете.  

 

Красива, златна грее есента,
от слънчеви лъчи блестят косите,
закичени с корона от цветя.
И летни спомени огряват дните.

 

Дъждовна, тъжна плаче есента,    
сбогува се с листата, с цветовете.
Обвита с шал от облак и мъгла,
а вятър вее струи дъжд в очите.

 

Унила, с хлад си тръгва есента.
Повяват студ и мраз, влага и тъга.
А зимата тук с ледена ръка
превръща в сняг сълзите на дъжда.

 

© Райна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??