24.11.2017 г., 18:21 ч.  

Есен в бащината къща 

  Поезия » Пейзажна, Гражданска
444 0 3

 

"Да се завърнеш в бащината къща"*,

Когато есента носталгични песни пее.

На вратата старец те прегръща,

А вятърът по своему си вее.

 

Дъждовни капки се стичат по стъклото,

Тъй както сълзите на майка в окото.

Всичко по-тъжно е от всякога,

А като си спомня колко весело бе някога…
_______________________________________
* – Д. Дебелянов

© Donika Jelkova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??