Есен във Велико Търново...
...А град ли е, или икона
и истина, или поверие,
но той виси пред нас на склона-
от Слънце, Есен и Мистерия
и го люлеят ветровете
с първичен усет към прекрасното,
от който даже и небето
навярно толкова е ясно!...
...А ние, девствено-порочни,
от хубостта му сме замаяни
и носим своя дар оброчен
пред зеленикавите камъни
на Вечността... За да измолим
за Любовта си късна: правото
над тия есенни сезони
със чувствата им не подправени...
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени