Nov 13, 2013, 12:24 PM

Есен във Велико Търново... 

  Poetry » Landscape
429 0 2

 

 

Есен във Велико Търново...

                            

...А град ли е, или икона

и истина, или поверие,

но той виси пред нас на склона-

от Слънце, Есен и Мистерия

 

и го люлеят ветровете

с първичен усет към прекрасното,

от който даже и небето

навярно толкова е ясно!...

 

...А ние, девствено-порочни,

от хубостта му сме замаяни

и носим своя дар оброчен

пред зеленикавите камъни

 

на Вечността... За да измолим

за Любовта си късна: правото

над тия есенни сезони

със чувствата им не подправени...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??