2.10.2009 г., 9:50 ч.

Есенен лист 

  Поезия
749 0 1

Есенен лист


 

Отронен лист вятърът повя.

Отронен от моята душа.

Пада бавно към прахта

заедно с другите листа.


 

Преследвам с поглед този лист.

Вятърът подхванал го едва.

И леко устремен лети

към топлата земя.


 

Пада бавно, меко...

И хоп, нагоре полетя.

Вятърът небрежно леко -

люшка го в своята игра.


 

Лети в последна суета.

Вятър носил го нашир и длъж.

И пак с тази лекота

приземява своята душа.

© Нина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??