31.10.2022 г., 10:25 ч.

Есенен ръкопис 

  Поезия » Строги форми
196 2 4

ЕСЕНЕН РЪКОПИС

 

В синята поема на небето

есенният дъжд изплаква

листопада – в тих любовен шепот,

прелетял край нас за кратко,

 

златната зеница на октомври,

дребните кристали нощем.

Ще успея ли да си припомня

зиме, щом душица пощя –

 

че далече зад мъглата,

зад калта и суетата

някъде животът пак цъфти?

 

И небесната поема

неподвластна е на време,

пишеш ли я с мене ти.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??