29.11.2009 г., 10:22 ч.

Есенна любов 

  Поезия » Любовна
542 0 3

Есенна любов

 

Вятър ни леденù

и ехидно се смее.

Ти поглеждаш встрани

с мисълта да се сгреем.

 

В тази вечер след нас

сто очи ни сподирят.

Да се стоплим за час,

ъгъл мъничък дирим.

 

Не прекрасен палат!

Не богатства несметни!

Що за лукс – две легла?

На едно ще се сместим.

 

Чашка (вместо сервиз) –

щърба даже, не златна.

 

Под захлупваща вис

крачим бедни-богати.

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??