30.09.2016 г., 16:38 ч.

Есенна меланхолия… 

  Поезия
376 0 4

Есенна меланхолия…

 

земята се събира в себе си

замислени дърветата шептят

в отнесена от лятото мелодия

следите ни дописани горят

 

часовника върти посоките

а слънцето е късо и мълчи

надеждата се скрива зад завоите

прегърнали последните лъчи

 

остават отпечатъци по жиците

на всички недослучени мечти

във дъждове се пръсват листите

отронени във есенни мъгли

 

търкулват се в поле душите ни

запазени сред вяра и звезди

чертаем в небосвод съдбата си

разпръсната в заспалите треви

 

и само обичта остава истина

в очите ни попили мъдростта

от времето и вятъра пречистена

тя тихичко ни връща радостта

 

26.09.2016г.

Елица

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Таня, Христов и Вася, благодаря ви. За никъде сме без обич. Аз лично обичам да раздавам любов, а когато ми отвръщат със същото се усещам цялостна! Бъдете винаги обичани! Хубав ден!
  • "и само обичта остава истина"
    Права си! Харесах!
  • !!
  • Хареса ми твоята меланхолия!
Предложения
: ??:??