20.10.2010 г., 9:14 ч.

Есенна утеха 

  Поезия » Философска
490 0 5

Обезлистени дървета, от старост набръчкани,

между лед и жарава тихо се гърчите.

Дарявате на природата самочувствие,

с осанка горда и цвят неразпукнат.


С очи свещенодействени поглеждате

към слънцето - след вас как тихо захожда.

Жадувате отново за ласките на вятъра,

тъгувате за птиците, безбрежно отлетели.


Обагряйте небесните пространства,

докосвайте хората  с живителни дихания

и с магнетична вяра ги прераждайте

да дирят своя път и вашите дарове.


 

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??