20 oct 2010, 9:14

Есенна утеха 

  Poesía » Filosófica
487 0 5

Обезлистени дървета, от старост набръчкани,

между лед и жарава тихо се гърчите.

Дарявате на природата самочувствие,

с осанка горда и цвят неразпукнат.


С очи свещенодействени поглеждате

към слънцето - след вас как тихо захожда.

Жадувате отново за ласките на вятъра,

тъгувате за птиците, безбрежно отлетели.


Обагряйте небесните пространства,

докосвайте хората  с живителни дихания

и с магнетична вяра ги прераждайте

да дирят своя път и вашите дарове.


 

© Мариола Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??