20.08.2011 г., 13:49 ч.

Есенни листа 

  Поезия » Философска
378 0 0

       Есенни листа


 

Топъл полъх, мека тишина.

Златен листопад тихичко ръми.

Над земята слънцето е слязло

с плащ от багри я покри.

 

Дъб вековен махна ми - спрях.

От лъчите сбрани да отпия.

Падащо листо - въпроси носи

със сълзите му да се измия.

 

Колко бури той е преживял.

С листа се днес сбогува.

Колко вяра и любов е дал,

на земята сила с тях дарува.

 

Те покой в нея ще намерят.

После тор ще са - и кръговрат.

Живот ще върнат в семената.

Ще са в пролетния аромат.

© Пепа Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??