6.10.2021 г., 22:36 ч.

Есенни ноти 

  Поезия
436 6 13

Красавице Есен, добре си дошла!

С килим многоцветен, тъкан от листа,

и с полъха нежен на бронзови дни

мечтите намират крила, висини.

 

Октомври, усмихнал се, вече е тук,

с узрели шишарки в небесен памук.

Накичен кокетно с бадемов  венец,

той пръстче потапя в хралупа с медец.

 

Омайвай ни, Есен - чаровна жена!

Очаквана ласка си в миг тишина.

Художник рисува те в чувствен триптих,

танцуваш в сърцата, в картина и стих.

 

Аз пак се разхождам сред капки дъждец,

след мене подтичва галантен ветрец.

Животът намерил е късче покой

в приспивните ноти на есенен рой.

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??