Баирче с храсталаци голи
заплита горски ветрове,
дошли от планината горе,
от каменните върхове.
По улици те тичат боси
и кискат се със леден глас,
в комини крият се, а после
се къпят във дъждовен клас.
А щом нощта извие купол,
звездите чисти ги красят;
от щастие луната счупват
и пак над хълмове летят.
октомври 1989 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев Всички права запазени
Поздрав и от мен!