21.12.2007 г., 12:07 ч.

Есенно 

  Поезия » Пейзажна
718 0 8
 

              ЕСЕННО

 

Притихнал прах, безмълвни улици.

Един умислен тротоарен ден.

Вървят безкрайните безмислици

и споменът се влачи уморен.

 

Ръми дъждът, проблясват писъци.

Самотни къпят се паветата.

Натиска някой там бездимни спусъци.

Мъгла промъква се в града и над полетата.

 

А вятърът листата пак подгони,

и те се скриха в близката река.

Оставиха го само по пагони

да дава чест на нея - Есента.

 

© Мими Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??