3.12.2018 г., 0:06 ч.

Есенно 

  Поезия
278 0 1

И птиците не издържаха.

Отлитат в топлите страни.

България осиротяла

ще чака пролетните дни.

 

Дали обаче ще се върнат?

Дали не бягат от властта?

Тревога в мен се преобърна

за зимно пустите гнезда.

 

Не бягат само черни врани,

врабчета с немощни криле.

Всяка друга, що остане

е с мисълта, че ще се мре...

 

На хората приличат май, че

и птиците са със души.

Последен кръг като кравайче

и лит към топлите мечти.

 

О, златна есен листосълза,

не ги гони, не ги гони!

Но птица как, кажи се връзва,

щом само в полет и върви?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Удачен е този паралел – между отлитащите птици и хората, които напущат родината си.
    Мисля, че можеш да подобриш римите, Вал.
Предложения
: ??:??