29.09.2021 г., 19:38 ч.

Есенно 

  Поезия
396 0 5

И дори есента във нахално червено да дойде,
този меден сезон като вятър при дъжд ще олекне.
Придошлата вода на черупка една ще се бодне,
вътре в нея е скрит най-узрелият есенен кестен.

 

И дори зла оса да отпива ширата на грозда,
тя ще прави осморки - тревожна и люто пияна.
Сутрин бяла роса ще присветва с прашеца си розов
и едва след това ще променя и себе си в пяна.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??