Тихи улици, тихи площади
и потънали в локви павета.
Мокри улици,
дъждовната влага
се излива днес от небето.
Сиви облаци лениво се стелят,
тъжно вдигат главички цветята,
по стъклото поточета пеят,
мрачни мисли тревожно в мен плачат.
Тъжна есен, дъждовна и мокра
cе опитва да дойде без време.
Свърши лятото, палаво, топло.
Уморена съм, уморена...
© Генка Всички права запазени