5.11.2008 г., 9:56 ч.

Есенно петолиние 

  Поезия » Философска
930 0 21

ЕСЕННО ПЕТОЛИНИЕ

 

Ноти на песен по тъжните жици

пише днес прелетно ято.

Три междустълбия, ноти - стотици,

в реквием за последното лято.

 

Птици изливат тъгата над мене

в тихи предполетни звуци.

А под листата, почти осланени,

чувам ехо от селски каруци.

 

Утрото в пулса ми трепетно диша,

буди го детска гълчава,

рисувам по памет битки предишни,

а те до една отзвучават...

 

Ноти и песни по памет редиха

в тъжни есени птиците вечни...

Те си изливаха болката тихо

и винаги бяха до болка човечни.

© Николай Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??