10.11.2009 г., 19:02 ч.

Есенно почистване 

  Поезия » Друга
1314 1 19

Есенно почистване

 

Гола дойде Есента, обезлистена,

донесе със себе си дъх на мъгла.

В краски на сиво танцуват ми мислите

и пишат със пръсти по прашни стъкла.

 

Дълбоко в душата ми трябва почистване

на минали чувства, заредени с тъга;

нюансите тъмни, водата разплисната,

да превърне в рисунък от цветна дъга.

 

Приятелства стари и думи неискрени,

клетви за вярност, фалшива любов,

с болка изплакани, дълго осмисляни,

прибирам в сандъка под тежък покров.

 

Завесите мрачни, обгръщащи дните ми,

свалям с усмивка от лъч отразен…

Есенно, нека, на прага на Зимата

Пролет да бъде, зелена, във мен!

© Анахид Чальовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??