12.11.2017 г., 21:32 ч.

Есенно римуване 

  Поезия » За деца
832 2 6

Днес, деца, решихме - след умуване -
да направим есенно... римуване.

Често се римува "есента"
с цветна и картинна... красота.

И навярно знаете, че "есен"
е съзвучна със звънлива... песен.

Някои пък свързват есента
с тъжната душа на... старостта.

Сполучливо се римува "есен"
с "пресен", "внесен", "бесен" и... "чудесен".

Вижте, в тази есенна мъгла,
вече вън не става за... игра.

Може още много да римуваме.
И да мислим - как ще... презимуваме...


Марин Тачков
12 ноември 2017 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??