14.09.2008 г., 8:51 ч.

Есента 

  Поезия » Пейзажна
554 0 2

Есента потропа на вратата
с наметало от пастелни цветове,
устните й грееха в позлата,
във косите й дъхтяха ветрове.

Тихо влезе. В малката ми стая
затанцуваха обрулени листа -
гледаше ме в новата премяна
от стената тъжната гора.

Подът се покри със цветни пръски -
мек килим от огнени слънца.
Дъждовете със несръчни пръсти
се заровиха в смутените сърца.

Есента - кръщелница и майка -
със дъхът си завладее ли света,
в златото на тъжната мозайка
лумват пламъци от красота.

© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??