16.11.2017 г., 14:41 ч.

Есента 

  Поезия » За деца
1754 17 42

Вятърко отвял е
пъстрите листа -
мек килим застлал е
днес за Есента.

 

Тя ще дотърчи
в чехлички от злато,
с хлад да замени
жаркото ни Лято.

 

С песен ще изпрати
Слънчо да поспи,
после и земята
с дъжд ще напои.

 

А пък нас, децата,
с плод ще нагости -
весели да раснем, 
здрави и добри.

 

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??