Вятърко отвял е
пъстрите листа -
мек килим застлал е
днес за Есента.
Тя ще дотърчи
в чехлички от злато,
с хлад да замени
жаркото ни Лято.
С песен ще изпрати
Слънчо да поспи,
после и земята
с дъжд ще напои.
А пък нас, децата,
с плод ще нагости -
весели да раснем,
здрави и добри.
© Миглена Миткова Todos los derechos reservados