23.10.2021 г., 12:23 ч.

Есента 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
750 1 0

Към  Есента

 

Есен окъсила дните

ти добре си ми дошла́,

моля те задръж сланите

и досадната мъгла...

 

А́ко вятърът задуха

може ли да е от юг –

да цъфти „кърпи кожуха“

на сезоните напук...

 

Забави и листопада,

добави и топлина –

нека да се чувства млада

о́ще старата гора...

 

Остави ни още време

да откъснем всеки плод

и от сладостта да вземем

в предстоящият живот...

 

Дай ни о́ще много но́щи

със възможност за любов

и не ни отнемай о́ще

Правото на: Избор нов!...

 

Стават пътищата къ́си –

рано мръква в Есента,

а развиделява късно –

тъй смалява се Света...

 

... За това сега те моля:

Есен,  с малко удължи́

този предсезон неволен

на приемливи лъжи...

 

Ние ще твърдим, че о́ще

много сила има в нас,

а необичайно мощна

е и „старата“ ни страст...

 

Ще се правиш, че ни вярваш

в този наш наивен ход

в опит да забавим сякаш –

Въртележката: „Живот“

 

23.10.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??