9.09.2021 г., 18:16 ч.

Есента дойде 

  Поезия » Пейзажна
674 0 0

Есента дойде

 

От вчера дъжд вали́...

... и ветрове́ се носят...

И дрипави мъгли́

по пътищата просят...

 

Умислени вървят

по улиците хора –

понесли в своят свят

Вселенната умора...

 

По жълтият килим

постлан от листопада –

вървят със предвидим

оттенък на досада...

 

А Есента със взлом

нахлува във душите

и без Любов и Дом –

увяхваш си с тревите...

 

... Дошла е Есента

по вечните закони –

променящи Света́

в различните сезони...

 

Защото няма как

и Земното въртене

да е с обратен знак

във идващото Време...

 

... За Лятото тъжи́м

и но́щите му то́пли,

в дъжда с неутешим

порой от тихи вопли!...

 

09.09.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??