Есента дойде
От вчера дъжд вали́...
... и ветрове́ се носят...
И дрипави мъгли́
по пътищата просят...
Умислени вървят
по улиците хора –
понесли в своят свят
Вселенната умора...
По жълтият килим
постлан от листопада –
вървят със предвидим
оттенък на досада...
А Есента със взлом
нахлува във душите
и без Любов и Дом –
увяхваш си с тревите...
... Дошла е Есента
по вечните закони –
променящи Света́
в различните сезони...
Защото няма как
и Земното въртене
да е с обратен знак
във идващото Време...
... За Лятото тъжи́м
и но́щите му то́пли,
в дъжда с неутешим
порой от тихи вопли!...
09.09.2021.
© Коста Качев All rights reserved.