9.10.2018 г., 21:08 ч.  

Есента-не е тъжен сезон! 

  Поезия » Гражданска
530 0 0

 
 

Есента - не е тъжен сезон
събрала толкова песни на лято,
тя идва с лице на светла луна
и цвят на кехлибарено злато.

 

Толкова много истини сбрала
от многото чаши вино изпито,
от мъдростта на сезонното време.
А все още мисли! Недоизпито!

 

Разказва на крак за спомени стари,
за млади лози, които дръзко опиват
за луднали, сръчни млади лозари
гроздове сочни от тях да събират.

 

Есента? Не, не е тъжен сезон,
макар песента на щурците затихва,
тя пише не един послеслов...
А времето бавно отива на зима!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??