29.10.2018 г., 11:03 ч.

Есента писма ми пише 

  Поезия » Пейзажна
478 3 8

Есента писма ми пише.
Влиза през комина.
Да ми каже иска,
че октомври
вече щял да си замине.

 

Шипката ме бодна.

Капка на земята капна.

Подписа си сложи и напомни,
че за чай е време
и мармалад да хапна.


Котаракът мърка
сънено до печката.
Свраки две
клюкарстват шумно,
в двора на съседката.

 

Вятър духна.
Онемяха птиците.
Затанцуваха листата.
Шал е време да плета
и вълнени терлици.

© Ирен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??