16.09.2020 г., 23:04 ч.

Есента вали 

  Поезия » Пейзажна
355 0 0

Есента вали
 

Есента вали, а е още топло-
облечена в пастелни багрила,
обута в търпение от мокрото
в кръговратност, измита от вина. 

 

Изми си летните пожари
от огнени езици и беди
пусна всички мисли остаряли.
За миналото на всички им прости.

 

И свела клони на дъба на склона
обрулена, сама - до листопад, 
от нечии хулни ветрове разголвана, 
загърна болката си. Дъждът е благодат.

 

Дори да идва тъжно и студено,
тя имаше скрита топлота-
кехлибарено погледа и гледа.
Пречистена с усмивка след дъжда. 

 

Пристъпи над трънливи храсти
и бодливото погали със ръце,
всеки в свой сезон е растнал.
Пося любов в своето поле.

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??