20.08.2009 г., 22:44 ч.

... Ето, вижте ни! Тук сме щастливците! 

  Поезия » Друга
670 0 8

Днес отново отпътувам...

О, даже закъснявам за последния си влак!

Отивам си!... Без да се сбогувам

... и едва ли ще се върна пак...

Изгасва и последната улична лампа,

тъжно изсвирва влакът за сбогом!

Взимам със себе си една-единствена чанта,

а оставям на другите толкова много...

Бързо ще бягам, за пореден път,

за последно тръгнах си преди година

и, заради мечтата да премина отвъд,

се налага отново да замина!...

Едва ли за мен някой ще пита:

"Отиде си тая! Не е вече от наш'те!"

И пак ще се намери кой на бой да налита

и кой тежки псувни да запраща...

Така ме посрещнаха, така ме изпращат!
... на почит не били страхливците!

Всеки ще почерпи другия "от наш'та"...

... "Ето, вижте ни! Тук сме щастливците!"

За мене единствено ти ще заплачеш,

но ще идеш във бара и ще пиеш едно,

после ще викнеш, че за тебе нищо не знача,

а те през смях ще ти кажат: "Било е за добро"...

...

Днес отново отпътувам...

О, даже закъснявам за последния си влак!

Отивам си!... Без да се сбогувам

... и едва ли ще се върна пак...

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??