26.02.2024 г., 15:21 ч.

Ездачите от Бърк 

  Поезия » За деца
177 1 6

На остров в Северно море

където нищо не расте,

битува викингски народ

суров, но приказен живот.

 

Тун няма кучета, коне

и папагали няма – не,

домашните любимци тук

са драконите на Хълцук.

 

Той беше хилаво момче

за викинг, някой ще рече,

но всичко се смени тогаз,

когато срещна Нощен Бяс.

 

Веднага кръсти го Беззъб,

той стана му приятел скъп

и от тогава до сега

те правят по-широк света.

 

Сега Хълцук е славен вожд

и води драконова мощ,

намира Астрид за красива,

а и в битките я бива.

 

Със Рибонок и Сополак

на кой ли ще му трябва враг,

но във беда или игра

се отзовават веднага.

 

О, и близнаците са тук,

нелепи като никой друг

те яздят дракон с две глави

и се забъркват във бели.

 

А там, във Северно море

велика дружба веч расте,

хора със дракони летят

и правят по-добър светът.

© Веселин Банков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За героите любими от анимационни филми! »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??