4.08.2016 г., 11:18 ч.

*** 

  Поезия » Любовна
341 0 0

***

Р.Чакърова 

 

Затворя ли очи, той пак започва -
най-нежеланият от всички сънища. 
Достигнали до мен, съвсем нарочно 
от тишината капят онемели думи. 

Гласът отново става ласкав 
и някой топло ме прегръща 
на онова познато място, 
където никога не искам да се връщам... 

 

Защо го прави?... Може би, защото 
там храмът още синкаво сияе 
и помни срещата на два живота,
пристъпили каноните на Рая ... 

Не, нямам вече сили за молитва. 
Макар, че Дяволът е винаги добър -
угажда на човеци, не разпитва 
защо избират лесната си смърт. 

 

Където и да съм, ще се отричам, 
където и да си , ще се отричаш.
Където и да съм, ще те обичам. 
Където и да си, ще ме обичаш. 

 

Лондон 01/08/2016 '  02:05

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??