Аз няма никога в живота си
да забравя тези нощи.
Нежността на твоите ръце.
Зима е...
Хубаво е сутрин
да се събудя рано,
близичко до теб
и да не смея да целуна
съненото ти лице...
Ти винаги си тръгваш
в голямото очакване
на следващия път,
в зимната обреченост,
че няма да те видя.
Липсваш ми. Ръцете ти
и твоите очи ми липсват.
Липсват ми дантелените вежди,
които нежно се повдигат,
щом в очите те погледна...
В това Коледно очарование
аз отново съм със теб,
макар и само мислено.
Но не питам докога.
Добре ми е -
изпълнен със спомени,
будни нощи
и хиляди целувки.
Недостатъчни ми бяха
и грабех докато ги има,
за да ги възраждам пестеливо,
когато теб те няма...
Без твоето дишо,
сам с моето въздишо -
непрекъснато те чакам.
© Павел Грамадов Всички права запазени