8.05.2015 г., 18:35 ч.

Фал старт 

  Поезия » Друга
621 0 0

ФАЛ СТАРТ

 

Не винаги животът е кошмар.

И с дребни стъпки от начало.

За някой синковец е бащин дар,

а не заключен под мандало!

 

Когато ти си  един майчин син,

и ти си включи  във играта,

за тебе старта е неповторим,

и сменяш шапки със Съдбата.

 

Когато татко ти с "голямите" яде,

той пази  твойте интереси,

ти  знаеш, няма да се предаде,

и питката ти ще омеси!

 

Такива  синове и дъщери,

със фалстарт тръгват във живота,

несправедливостта не ги боли,

и си форсират оборота!

 

Ти на Съдбата им се инатиш

и искаш с тях да се пребориш.

И почваш в дълги нощи да не спиш,

и чудиш се какво да сториш?!

 

Ти винаги след тях ще гълташ прах,

и цял живот все ще ги гониш,

те винаги ще ти втълпяват сграх,

и все ще пълниш панталони!

  18.11.2014г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??