13.03.2016 г., 23:13 ч.

фалшив живот 

  Поезия » Философска
417 0 1

                                                   фалшив живот

 

Фалшив живот, фалшиви чувства,

фалшива любов, любов виртуална,

а някога бе красива, нежна и реална!

 

Фалшиви ли са нашите приятели?

Дали са Истински или сме си едни мечтатели?

 

Жената до теб дали е фалшива,

дали говори едно, мисли друго, а прави трето сега,

разбираш го но не го казваш веднага.

 

Фалшив живот без Ценности!

 

За някои той е живуркане, за други да минава време,

а живота си минава, той не дреме.

Изплъзва се като пясък между пръстите наши,

не може да го задържим, даже да стиснем юмрук.

Проблемите са на всички ни не само Ваши!

Трябва да се борим дори напук!

 

С ценностите децата си да възпитаваме,

да говорим,показваме с пример и да се надяваме

че ще пораснат добри с добри приятели,

а не в трудност да се окажат предатели!

 

Фалшив живот, такъв направихме го ние!

 

А беше хубав Живота чудесен

да труден беше но Истински,не като в песен.

Сега е Борба-никак не е лесен!

 

Всичко зависи от нас Хората!

 

Вярно много живеят в нищета,

но не това е най-важното Сега!

 

Ние имаме синове и дъщери,

трябва да ги възпитаваме правилно Нали?

Да се учат,борят и труда да обичат,

фалша,мързела и наглостта да отричат!

В любов към Родината да се вричат!

На Запад за слуги да не тичат!!!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Валентин, в стремежа си към други държави младите хора имат основания, тотално противоположни на това да бъдат слуги.
Предложения
: ??:??