21.12.2010 г., 21:48 ч.

Фантастична картина 

  Поезия » За деца
568 0 1

ФАНТАСТИЧНА КАРТИНА

- Какво е това? – попита учудена мама.

 - Това е рисунка голяма! -
похвали ме тате.
 - Ще отида да викна и бате.

И семейството цяло

се събра да гледа моята рисунка.
- Ха! Де се чуло и видяло
енело върху маймунка?!

Никъде, обаче таз картина е различна,

тя е фантастична.
 - И как котка и мишка ще си играят
спокойно... без да се ударят?

 - Мамо, моята картина е „фантастик”:
манджата си спи на ластик;
ето пак: гномчета не съществуват,
ала тук даже гащи си обуват...

Таз картина е различна,

тя е фантастична!

Ралица Костова

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Детската фантазия е толкова чиста, непринудена и винаги усмихва нас възрастните.
    Хубаво е, Рали!
    Давай воля на детското си въображение и то ще лети.
Предложения
: ??:??