По океанската шир безбрежна,
в нощ мразовита и снежна,
Титаник - пръв сред първите и един,
срещна Айсберг - леден исполин.
Срещата им е случайна,
забулена в мистерия и тайна,
в безлунната нощ и тъмата
стелеща се ниско над водата.
Следва удар страшен!
Титаник спира уплашен,
но Айсбергът, чудовището бяло,
е срязал металното му тяло.
В океанската огромна паст
Титаник потъва след час...
© Никола Яндов Всички права запазени