Jul 13, 2024, 4:51 PM

Фатална среща 

  Poetry » Phylosophy
119 1 0

По океанската шир безбрежна,

в нощ мразовита и снежна,

Титаник - пръв сред първите и един,

срещна Айсберг - леден исполин.

 

Срещата им е случайна,

забулена в мистерия и тайна,

в безлунната нощ и тъмата

стелеща се ниско над водата.

 

Следва удар страшен!

Титаник спира уплашен,

но Айсбергът, чудовището бяло,

е срязал металното му тяло.

 

В океанската огромна паст

Титаник потъва след час... 

© Никола Яндов All rights reserved.

The work is a contestant:

Сонет за среща или за раздяла »

9 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??