15.10.2017 г., 22:34 ч.

Феникс 

  Поезия
989 2 5

Красива, непобедима,
слаба ще е всяка фраза... всяка рима...
Родина... в горещо лято или в мразовита зима...
Родина... година след година...
оставам тук! Не ще замина...
Родина... Роден Край...  Място свято...
слънце си и път когато в душата ми е блато...
Когато около мен е сеч... когато съм в мислите далеч...
само ти и родната ти реч... юнак съм... български е моя меч...
Покланям се и те благословя... гордей се с мен..
феникс съм... ще полетя!

© Росита Шапова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??