19.09.2020 г., 11:31 ч.  

Феникс 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
399 3 0

Плашат ни бездни,

в душите ни зейнали;

Пълним ги жадно с 

небрежни забежки;

 

Давим ги с вино,

с цигари душим,

но глада им безгласно

в гърдите крещи.

 

Пъплят в пътеките

трепети сплетени,

пак търсят обетите

в прахта погребани.

 

В изстинали въглени

нещо крехко трепти;

Тази обич е феникс -

в пепелта се роди.

 

 

© Доротея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??