15.02.2018 г., 20:27 ч.

Февруарски минуси в плюс 

  Поезия » Любовна
592 3 8

 

 

Февруарски минуси в плюс

 

Когато вън е още тъй студено –

предпролетно, а пак сковано в мраз,

затрупано от сняг и вледенено

в компенсаторна февруарска власт,

и още зъзне крушата на двора

с накацали умислени врабци,

и пак със снежна шапка е стоборът,

градината пък – в кучешки следи,

когато вън все още вее зима,

макар кокичетата да цъфтят –

утеха пред камината си имам –

в краката ми две котки да предат.

И разтопена в мъркащо безвремие,

с роман любовен, с плетка или в сън,

усещам с кожата си как добре ми е

да си флиртувам с минусите вън.

Ръка към теб протягам мълчаливо –  

о, миг познат на допир и на вкус!

Ти чаша вино с обич ми наливаш

и всички минуси превръщаш в плюс.

 

 

© Венета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??